Kamu Hastaneleri Ticari Şirket Değil


Sağlık Bakanlığı’nın ‘Sağlıkta Dönüşüm Projesi’ kapsamında Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Sekreterliği görevine atanan Uzman Dr. Kasım Çetin, hastanelerin ticari şirketler olmadığını, Denizli’deki hastanelerin bina olarak yetersiz olduğunu söyledi.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Sekreteri görevine atanan Uzman Dr. Kasım Çetin, Denizli Devlet Hastanesi yemekhanesinde düzenlediği toplantıyla projelerini kamuoyuna aktardı. Aydın Söke Devlet Hastanesi’nde 8 yıl başhekimlik görevinde bulunan ve Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Sekreterliği görevine atanan Dr.Çetin, “Denizli Devlet Hastanesi ve Servergazi Devlet Hastanesi’ne iki yönetici ve bunun altında başhekimler görev yapacak. Diğer tüm hastanelerde ise hastane yöneticisi yetkilisi başhekimler tarafından yürütülecek” dedi.

Denizli Kamu Hastaneler Birliği olarak ilk olarak yapılanma, bunun ardından mali verimliliğin arttırılması konusunda enerji, doğalgaz ve çamaşır yıkama, hazırlama gibi taşıma hizmetlerinin birleştirme çalışmaları yapıldığını belirten Dr.Çetin, “Yaptığımız bu çalışma bile kısa sürede 1 milyon TL’ye yakın bir tasarruf sağlandı. Asıl tasarruf gelecek yıl mal ve hizmet alımlarında sağlanacaktır. Kamu Hastaneleri Birliği bir ticari şirket olmadığından dolayı oluşan bu tasarruflu sağlık hizmetleri, kalitenin de artmasını sağlayacaktır. Bu tasarruf uygulamaları hem devletimizi hem de vatandaşımıza büyük faydalar sağlayacaktır” dedi.

Tüm il düzeyinde Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği bünyesinde 4 bin 319 personelin görev yaptığını belirten Dr. Çetin, “Sekreterliğimize bağlı il genelinde 401 uzman, 93 diş tabibi, 100 pratisyen hekim, 2 bin 600 yardımcı sağlık personeli ve 1 bin 125 taşeron firma çalışanı ile halkımıza hizmet veriyoruz. Göreve geldiğimde ilk fark ettiğim konu arkadaşlarımızın özveri ile çalmasıdır. Ben inanıyorum ki gelecekte bu ekiple daha güzel işler yapacağız” şeklinde konuştu.

Toplantıda yeni projeler hakkında da bilgiler veren Dr. Çetin, Denizli’ye 8 yeni sağlık tesisinin yapılacağı müjdesini verdi. Denizli’de sağlık hizmeti veren binaların yetersiz olduğunu ve bu durumun kent merkezindeki hastanelerin yoğunluğunu arttırdığını belirten Dr. Kasım Çetin, şunları söyledi:

“Hastane olarak kullanılan binalarımızın fiziki açıdan yetersiz olduğunu gördüm. Bu durumda il merkezindeki hastanelerin yoğunluğunu arttırmaktadır. Bunun için acilen yeni projeler ile hastanelerimizi daha iyi yapılara kavuşturmamız gerekiyor.”

Denizli’de kamu-özel ortaklı 440 bin metrekare oturma alanı üzerine yapılması düşünülen hastanenin projesinin devam ettiğini belirten Dr. Çetin, “Denizli’de 10 bin metrekare üzerine ikinci bir ağız ve diş sağlığı merkezini şu anda Denizli Devlet Hastanesi Kampusu içerisine yapmayı planlıyoruz. Servergazi Devlet Hastanesi’nin ek binası için projeler tamamlandı ve ihale süreci bekleniyor. Acıpayam’daki bölge hastane düzeyindeki inşaat ise yüzde 80 oranında tamamlanmış durumda. Tavas’ta 33 bin metrekare alan üzerine yapılacak olan hastanenin projesi tamamlanmış ve TOKİ ile ihale aşamasına gelmiştir. Çivril’de 25 bin metrekare alan üzerine bir hastane inşaattı projesi hazırlanmaktadır. Çameli’de TOKİ ile birlikte bir hastane yapılması için ihale çalışmaları yapılmaktadır. Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesine ek bina yapımı için ödenek ayrılmış ve yakın zamanda yapıma başlanacaktır” ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder