Altındağ'da Ağız Ve Diş Sağlığı Haftası Kutlandı


Altındağ Belediyesi Kadınlar Eğitim ve Kültür Merkezi ile Gençlik Merkezi üyeleri '22-27 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası'nı diş taraması yaptırarak kutladı.

Altındağ Belediyesi Kadınlar Eğitim ve Kültür Merkezi ile Gençlik Merkezi üyeleri '22-27 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası'nı diş taraması yaptırarak kutladı. Çamlık Cahit Zarifoğlu Gençlik Merkezi ve Zübeyde Hanım Kadınlar Eğitim ve Kültür Merkezi üyeleri, ağız ve diş sağlığı taramasına katılarak ağız sağlığına verdikleri önemi gösterdi. Taramalar 75. Yıl Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde gerçekleştirildi. Ağız ve Diş Sağlığı haftası çerçevesinde gerçekleştirilen tarama sonrasında Gençlik Merkezi üyelerine ailelerini bilgilendirici tedavi önerilerini içeren belgeler verildi.
75. Yıl Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Çocuk Bölümü Poliklinikleri’nde gerçekleştirilen ağız ve diş taramasında, çocuklara 6 ayda bir diş kontrolüne gelmelerinin önemi anlatıldı. Doktorlar çocuklara ayrıca, şekerli besinler tüketmenin diş sağlığını olumsuz yönde etkilediği ve yemeklerden sonra mutlaka dişlerin fırçalanması gerektiğini de hatırlattı. Tarama sonrasında dişlerinde hiç çürüğü olmayan öğrencilere dişlerine çok iyi baktıkları ve korkmadan ağız ve diş taramasına katıldıkları için cesaret yaka kartları verildi.

Zübeyde Hanım Kadınlar Eğitim ve Kültür Merkezi üyesi 40 kadın da 75. Yıl Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde taramadan geçti. Başhekim Prof. Dr. Adnan Tezel "Amerika’da mahkumlar ilk önce diş fırçalarını yanlarına alırlar. Bizlerde ise böyle bir bilinç yok" diyerek diş sağlığına gereken özenin gösterilmediğini söyledi. Başhekim Tezel, Altındağ Belediyesi’nin halkı bilinçlendirmek için yaptığı çalışmaları takip ettiğini ve çok beğendiğini söyleyerek, Altındağ Belediyesi'ni tebrik etti.

Altındağ Belediyesi’nin düzenlediği, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında bir de seminer düzenlendi. Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminerde, Sağlık Bakanlığı İl Sağlık Müdürlüğü’nden Diş Hekimi Nurdan Şenel, ağız ve diş sağlığıyla ilgili bilgiler verdi. 200 kadının katıldığı seminerde, iyimserliğin diş sağlığını koruduğunu vurgulayan 'Dişini de canını da sıkma!' isimli tiyatro oyunu katılımcıları eğlendirirken, slaytlar eşliğinde diş sağlığının önemi anlatıldı. Seminer sonrasında tüm katılımcılara diş macunu ve diş fırçası dağıtıldı.

Kaynak: HABER: Altındağ'da Ağız Ve Diş Sağlığı Haftası Kutlandı haberi http://www.haberyurdum.com/haber/282640-altindagda-agiz-ve-dis-sagligi-haftasi-kutlandi.html#ixzz2Dn2SWISu
<a title='haber' href='http://www.haberyurdum.com/'>Haber</a>


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder