Mersin İl Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği İş Başında


Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’nden büyük beklentilerin olduğunu ifade ederek, “Beklentimiz, insanımızın daha kaliteli, daha sürdürülebilir ve daha nitelikli bir sağlık hizmeti almasıdır” dedi.
663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kurulan Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’nun taşra teşkilatlanmasına bağlı olarak kurulan ‘Mersin İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’ 1 Kasım 2012 tarihi itibariyle çalışmalarına başladı. Bu kapsamda, İl Genel Sekreteri olarak atanan Uzm. Dr. Mehmet Yavuz Gözükara, Genel Sekreterliğe bağlı Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm. Dr İbrahim Şanlıalp, İdari Hizmetler Başkanı Yusuf Öztürk, Mali Hizmetler Başkanı Dr. Ahmet Atakan Kızılok, Birlik Muhasebe Yetkilisi Süleyman Nenni ve İl Sağlık Müdür Vekili Aytekin Kemik’ten oluşan heyet, Mersin Valisi Güzeloğlu’nu makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Vali Güzeoğlu, Türkiye’de bir ilk olarak Sağlık Bakanlığı’nda sözleşmeli yönetici uygulaması ile kurumun kurulmasının yeni dönemde başarılı çalışmalara vesile olacağını söyledi. Güzeloğlu, “İl Sekreterimiz olarak atanan Sayın Gözükara ve ekibine başarılar diliyorum. Mersin’in büyüklüğü itibariyle yeni yasadan ve sonucunda ortaya konan yönetsel yapıdan beklenti ve amacımız, insanımızın daha kaliteli, daha sürdürülebilir ve daha nitelikli bir sağlık hizmeti almasıdır” diye konuştu.

Ayrıca Gözükara ve arkadaşlarının Mersin’de uzun dönemdir çeşitli görevlerde bulunduğuna ve başarılı çalışmalara imza attığına da vurgu yapan Güzeloğlu, “Bundan böyle kendilerinin yeni sorumlulukları ile daha yüksek bir performans sergileyeceklerine inanıyorum. Valilik olarak kendilerine olan desteğimiz açık ve kesindir” şeklinde konuştu.

İl Genel Sekreteri Mehmet Yavuz Gözükara ise Mersin’deki 12 kamu hastanesi ve 1 Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde hastane yöneticisi, başhekim, başhekim yardımcısı, idari mali işler müdürü, tıbbi bakım hizmetleri müdürü, ilave müdür ve müdür yardımcıları gibi unvanlarda çalıştırılmak üzere 70 kişiyle sözleşme imzalandığını ifade etti.