"Sağlık Hizmetinde Sınır Yok"


Batman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Faruk Günak ve Bölge Hastanesi Yönetimi, Kentin yerel ve ulusal basın mensuplarıyla toplantı düzenledi. Toplantıda konuşan Genel Sekreter Günak, Bölge Hastanesi olarak özel hastanelerden çok daha iyi durumda olduklarını belirterek, Sağlık alanında devrim yapacaklarını söyledi.

Batman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine atanan Faruk Günak düzenlediği kahvaltılı toplantıda, sağlık alanındaki yapılan ve yapılacak çalışanları hakkında bilgi verdi.

Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde düzenlenen toplantıya Bölge Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Adnan Tuna, İdari İşler Daire Başkanı Bayram Demir, Mali İşler Daire Başkanı Abdurrahman Atlı, Hastane Başhekimi Ercan Seven, Hastane Müdürü Hayrettin Acar, Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Melek Barış’ın yanı sıra kentin yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

‘SAĞLIK HİZMETİNDE SINIR YOK’

Batman Bölge Devlet Hastanesi’nin bölge illerine hitap eden bir hastane olduğunu ifade eden Batman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Dr. Faruk Günak, Merkez ve ilçelerde toplamda 2 bin personellerinin olduğunu, bunların 170 tanesi Uzman Hekim olmak üzere 650 hemşire ve idari personellerden oluştuğunu kaydetti.

Sağlık alanında ne yapılması gerekiyorsa yapacaklarını vurgulayan Günak, “Sağlık hizmetlerinde sınır yok. Özel hastanelerden çok daha iyiyiz. Onlardan daha iyi işler çıkartıyoruz. Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin bir takım aksaklıklar var, bu aksaklıkları bir an önce gidereceğiz. Sağlık alanında devrim yapacağız.” dedi.

‘BORCU BİTİRİP ARTIYA GEÇECEĞİZ’

2008 yılında kurulan ve bir dönem yolsuzluklarla adından sıkça söz ettiren 350 yataklı Batman Bölge Devlet Hastanesi yönetim değişikliğiyle rahat bir nefes almıştı. Yönetim değişikliğiyle birlikte hastanenin 40 milyon TL borcu çıkmıştı. Göreve gelmesiyle birlikte borçların büyük bir bölümünü kapatan Bölge Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Adnan Tuna, 40 milyon TL olan hastane borcunu 6 milyon TL’ye düşürdüklerini belirterek, çalışmalarla birlikte var olan borcu bitirip artıya geçmeyi hedeflediklerini söyledi. Bölge illerden hastaneye gelen hastaların boş dönmediğini ifade eden Dr Tuna, Üniversite hastaneleri ile yarıştıklarını, Türkiye’de devlet hastaneleri statünde de çok iyi sırada olduklarını kaydetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder