"Sağlıkta, Sağlıklı İletişim" paneli

Şanlıurfa Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Recep Demirbağ, doktor ile hasta arasındaki iletişimi daha da güçlendirmek istediklerini söyledi.

Oda ile Hasta Hakları ve Sağlıklı Yaşam Derneği (HAKSAY) işbirliğiyle Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde, kentte görev yapan doktorlara yönelik ''Sağlıkta Sağlıklı İletişim'' paneli düzenlendi.


Prof. Dr. Recep Demirbağ, doktorların yapmış oldukları işlerde hastalara karşı daha da sorumlu olmaları için gayret gösterdiklerini belirterek, ''Hastalara karşı sorumluluklarını yerine getiren hekimlerimizin hastalarıyla arasındaki iletişimi daha da güçlendirmek istiyoruz'' dedi.    

-HAKSAY Derneği Başkanı Prof. Dr. Özlü    

HAKSAY Derneği Başkanı Prof. Dr. Tevfik Özlü de, hekimlerin işleri gereği her gün onlarca hasta ve yakınlarıyla ilgilendiklerini ifade ederek, söz konusu hastaların ise rahatsızlıkları nedeniyle genelde gergin olduklarını anlattı. Hasta ve hasta yakınlarıyla sağlık çalışanları arasında yaşanan şiddet olaylarının iyi bir iletişimle önlenebileceğini dile getiren Prof. Dr. Özlü, şunları kaydetti:
''Bir hasta öldüğünde, bir tedavi başarılı olmadığında hemen hekimi suçlamamak lazım. Hekimler ölüme çare değildir. Eğer hekim her istediği hastayı hayatta tutabilse, böyle bir gücü olabilse o zaman hekimi suçlarsınız, dersiniz ki 'sen görevini yapmadın', ölüm hekiminin de başında hekim de hasta oluyor, hekim de ölüyor. 'Kelin ilacı olsa başına sürer' diye bir laf vardır. Ölüme çare olsa hekim önce kendini ölümden kurtaracak. Bunu halkımızın bilmesi lazım, hekimin yapabileceği şeyler sınırlıdır. Her hasta olan, her yaralanan, her ameliyat olan kişi kurtulacak diye bir şey yok. hekim görevini yapmakla sorumludur.''

http://gapgundemi.com/haber_detay.asp?haberID=3757

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder