Bakan Akdağ’dan doktor cinayeti değerlendirmesi

Gaziantep'te Dr. Ersin Arslan'ın bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, şiddetin sağlık kurumlarında asgariye indirilmesi için aldıkları hukuki, idari ve yapısal tedbirleri geliştirmeye devam edeceklerini bildirdi.
 

ANKARA - Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Bakan Akdağ'ın Gaziantep Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde Göğüs Cerrahi Uzmanı Doktor Ersin Arslan'ın saldırı sonucu hayatını kaybetmesinden dolayı taziye mesajı yayımladığı bildirildi.

Mesajında ''Büyük bir fedakarlık örneği gösterip canla, başla ve azimle çalışan sağlık ailesinden bir kardeşimizin bu şekilde hayatını kaybetmiş olmasından derin üzüntü duyuyorum'' ifadelerini kullanan Akdağ, Türkiye'de sayıları yetersiz olduğu halde milletine hizmet aşkıyla görevini ertelemeden yerine getiren doktorların ve tüm sağlık çalışanlarının üstün gayretlerinin her türlü takdirin üzerinde olduğunu bildirdi.

Hayatını kaybeden Arslan'ın da diğer meslektaşları gibi gecesini gündüzüne katarak ülke insanının sağlığı için ter döktüğünü belirten Akdağ, şunları kaydetti:

''Ancak vicdan sahibi hiç kimsenin kabul edemeyeceği bir saldırı sonucu hayatını kaybetti. Sağlık alanında şiddetin dilinin hakim olmasına müsaade etmemeye kararlıyız. Sağlık kurumlarında her zaman ve zeminde sevgi ve saygının dilinin hakim olması için geçmişten bugüne aldığımız tedbirleri geliştirerek sürdüreceğiz. Biz milletimizin sağlık çalışanlarının fedakarca çalışmalarından dolayı müteşekkir olduğunu çok iyi biliyoruz. Ancak ne yazık ki, toplum içinde şiddeti alışkanlık haline getirmiş hastalıklı kişilikler her yerde karşımıza çıkmaktadır."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder