Eskişehir Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Fidan: "Sözleşmeli yöneticileriz"


Eskişehir Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Fidan, diğer kamu kurumlarından farklı bir yönetim sistemleri olduğunu belirterek, atamalı değil, sözleşmeli çalıştıklarını söyledi.

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü görevinden 2 Kasım'da Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'ne getirilen Hüseyin Fidan, düzenlediği basın toplantısıyla, yeni görevleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.


Sağlık reformu çerçevesinde son 10 yılda "devrim" niteliğinde gelişmeler yaşandığına dikkati çeken Fidan, bunlardan birinin de Kamu Hastaneler Birliği'nin kurulması olduğunu bildirdi.

81 İlde kurulan Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekterliği'nden biri olarak, Eskişehir ilindeki tüm hastanelerin yönetimini yapacaklarını bildiren Fidan, şöyle konuştu:

"Bizim diğer kurum ve devlet dairelerinden önemli bir farkımız var. Genel sekreterlik bünyesinde çalışan tüm personel, genel sekreter dahil sözleşmeli yönetici statüsündedir. Bizler 2 yıllık sözleşme imzaladık. Bu 2 yıl zarfında belli periyotlarla, genellikle 6 ayda bir performansımız ölçülecek. Kurum tarafından eğer belli bir çizginin altına düşersek, başarısız olursak görevlerimize son verilebilecek, eğer çok başarılı olursak da ödüllendirileceğiz. Dolayısıyla eskisi gibi atamalı yöneticiler değiliz sözleşmeli yöneticileriz bu kamu yönetimi adına ülkemizde çok önemli bir reformdur. Performansa dayalı ölçülebilir başarıların ödüllendirildiği, başarısızlığın ise cezalandırıldığı bir yöneticilik modeli ülkemizde bu kadar geniş olarak ilk kez uygulanmış olacak."

-"Sağlığın özelleştirilmesi gibi bir uygulama yok"-

Fidan, gazetecilerin, "Kamu Hastaneler Birliği ile sağlıkta özelleştirmelerin önünün açabileceğine" ilişkin sorusuna, bunun sağlığın özelleştirilmesiyle ilgisi olmadığı yanıtını verdi.

Fidan, "Bunların hepsi yakıştırma. Sağlık Bakanlığı'nın her önemli hamlesinde bu gündeme geldi. Ama burada öyle bir şey yok. Burada daha verimli, takip edilebilir hizmet alımını kolaylaştırıcı bir yönetim tarzı seçilmiş oldu. Yoksa özelleştirmeyle ilgisi yok bu konunun. Ne hükümetin ne de bakanlığımızın sağlığın özelleştirilmesi gibi bir uygulaması yok" diye konuştu.

Ağırlıklı olarak sağlık hizmetinin kamu hastanelerinden sağlandığını kaydeden Fidan, özel hastaneler konusunda da ciddi planlamalara gidildiğini, özel hastanelerin her istedikleri yere hastane açamadıklarını bildirdi.

Fidan, "Devlet hastanelerimiz yeni dönemde oldukça iddialı olacak. Özel hastaneler bizim hastanelerimize benzemek isteyecek. Vatandaşlarımız da gün geçtikçe kamu hastanelerinden daha kaliteli hizmet aldıklarını anlayacaklar. Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği olarak, vatandaşlara layık olanı sunmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder