Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'nin haziranda kurulması bekleniyor

Kamu tarafından işletilen bütün hastanelerin tek çatı altından yönetilmesini sağlayacak Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği kurumunun kurulması çalışmaları devam ediyor. İlk uygulamanın hayata geçirileceği Kayseri’de, genel sekreter atamasının en geç haziran ayında yapılacağı belirtildi.


Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan sağlıkta dönüşüm projesi kapsamında 81 ilde oluşturulan Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, bakanlığa bağlı hastanelerin tek çatı altında yönetilmesini sağlayacak. Birleşmeyle birlikte sınırlı sayıdaki sağlık personelinin tek elden yönetilmesi, kaynakların verimli kullanılması ve sağlık giderlerinin azaltılması amaçlanıyor. Kayseri’de sağlık hizmeti veren toplam bin 633 yatak kapasiteli eğitim araştırma, göğüs, kadın doğum ve çocuk hastanelerinde teknik olarak birleşme tamamlandı. Sıra, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği kurumunun oluşturularak genel sekreterin atanmasına geldi.

Sağlık Bakanlığı tarafından Kamu Hastaneler Birliği’nin kurulduğunu hatırlatan Kayseri İl Sağlık Müdürü Ahmet Öksüzkaya, bunun, taşradaki yansımasının Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği olduğunu söyledi. Şu ana kadar hiçbir ilde bu kurumun oluşturulmadığı ve genel sekreter atamasının yapılmadığı bilgisini veren Öksüzkaya, “Çalışmalar devam ediyor. Kamu Hastaneler Birliği yapılanması tamamlandıktan sonra illerdeki genel sekreterlik kurumu da yakın bir zamanda oluşturulacak. Sağlık Bakanlığı’nın takvimine göre, Mayıs ayı içersinde kurulması planlanıyordu. Bu manada bu ay içinde yetişmezse, 1-2 ay içinde ya da haziran ayında olur.” dedi.

Öksüzkaya, kanun hükmünde kararnameye göre, genel sekreterin lisans mezunu tıp, işletme ve hukuk mezunları arasından atanabileceğini belirtti. Görev alacak kişide, kamu ya da özel sektörde belirli bir süre iş tecrübesi arandığını kaydeden Öksüzkaya, Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerde birden fazla genel sekreterlik olacağını belirtti.

Yeni yapılanma kapsamında, halk sağlığı müdürlüklerinin kurulduğunu belirten Öksüzkaya, Kayseri’de bu göreve Dr. Yunus Karadağ’ın atandığını söyledi. Sağlık Müdürü Ahmet Öksüzkaya, sağlık hizmetlerinin rayına oturması için Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterlik kurumunun bir an önce kurulmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder