Kamu Hastaneler Birliği Başkanı Çağıl, Van'da Doktorları Dinledi

Sağlık Bakanlığı
Kamu Hastaneler Birliği Başkanı
Hasan Çağıl
Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneler Birliği Başkanı Hasan Çağıl, Van'da görev yapan hekimlerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile İpekyolu Devlet Hastanesi'nde görevli bazı doktorların acil servisteki doktor yetersizliğinden dolayı poliklinik kapatma eylemi yapması Sağlık Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneler Birliği Başkanı Hasan Çağıl, akşam saatlerinde Van'a gelerek doktorlarla yaklaşık 2 saat süren bir toplantı yaptı.
Toplantının ardından basın mensuplarına bir açıklama yapan Çağıl, bugün Van'da sağlık çalışan arkadaşlarının haklı taleplerini dinlemek için buraya geldiğini söyledi. Çağıl, gerçekten güzel bir sağlık hizmeti vermek için gayret eden arkadaşlarının maalesef karşılaştıkları ciddi bir hasta yoğunluklarının olduğunu belirtti. Ayrıca bu hizmetlerin sonunda istenmeyen bazı olaylarla da karşılaştıklarını ifade eden Çığıl, "Bu problemin çözülebilmesi için mevcut sağlık hizmetin daha doğru daha düzgün sürdürülebilmesi için ihtiyacımızın ve problemimizin ne olduğunu arkadaşlarımızla görüştük ve onların da önerilerini aldık. Biz bakanlık olarak zaten bazı hazırlıklar yapmıştık. Ancak bu çok daha yerinde arkadaşlarımızdan net bir şekilde öğrenmiş olduk. Önümüzdeki hafta içerisinde problemleri ilk önce kısa vadelide olsa acil duruma getireceğiz. Daha sonra önümüzdeki iki ay içerisinde kalıcı çözümleri oluşturacağız. Bu hekim arkadaşlarımızın sağlık çalışan arkadaşlarımızın problemlerini kısa sürede çözeceğimizi gördük ve onlarla da aynı mutabakata vardık" dedi.

Van'da deprem sonrasında ağırlıklı olarak yükün Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin üzerinde olduğunu ifade eden Çığıl, "Şu an çalışan İpekyolu ve Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanemiz var. Bu da tabi hasta sayısının çok artması ve çevre illerden de yoğun bir şekilde gelmesiyle elbette ki sağlık hizmetinin sunulmasında zorluklarla karşılaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde şu an itibarı ile 129 uzman doktorla hizmet verdiklerini ifade eden Çığıl, "Özellikle öncelikli problemimiz acil servisimiz. Biliyorsunuz geçtiğimiz ay içerisinde acilde çalışan arkadaşlarımızın bir kısmı aile hekimliğine geçmişti. Bizde Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Uygulama Hastanesi ile birlikte ortak çalışıyorduk. Bir mayıs itibarı ile üniversite hastanesi protokolü iptal edecek. Yani ortak çalışma protokolünden ayrılıyor olması sebebi ile şuan Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi daha önceden üniversite hekimlerinin katıldığı sağlık hizmetinin sadece kendi hekimleri ile yürütmek mecburiyetinde kaldık. Bu problemde oradan çıktı" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder